Home - Visit Sisak-moslavina (2024)

Previous slide

Next slide

Smireni prostor Sisačko-moslavače županije u kojem je lako trajati podsjeća na rasuti vitraj iz kojeg izbija tajanstveni sjaj u kojem je pohranjena povijest generacija.

Novi promotivni film TZ Sisačko moslavačke županije

01

Turističke osobitosti Sisačko-moslavačke županije nude vam opuštanje u netaknutoj prirodi, vraćanje vremena u neke viteške dane, opuštanje u ljekovitim vodama, uživanje u domaćim jelima i dobroj moslavačkoj kapljici.

Dolaskom u Sisačko-moslavačku županiju dotičete Moslavinu, Posavinu, Pounje, Slavoniju, Pokuplje, Turopolje, Banovinu i Kordun.

02

Turističke osobitosti Sisačko-moslavačke županije koja je vodeća u Hrvatskoj po broju zaštićenih područja i prva po proizvodnji obnovljivih izvora energije su: Park prirode Lonjsko polje, milenijska povijest Siska, termalno lječilište Topusko, povijesna baština Vojne krajine i turskih ratova, osebujno svjetski vrijedno drveno graditeljstvo; sakralna arhitektura; bogata lovna i ribolovna područja; vrhunska gastronomska i vinska ponuda…

03

Staze kojima su donedavno prolazile samo divlje životinje i ratnici danas pohode sve brojniji turisti. Proslavljeni lik skitnice s pinklecom, onog što odlazi zato jer mora, i onog što dolazi istraživati ovdašnje zakutke, slikovitosti i tišine, danas je oboružan fotoaparatima, kamerama, vodičima, internet tehnologijom… ali jednako zatečen i udivljen pred nepoznatim krajem. Sisačko-moslavačka županija čaroban je kraj već po tome što još nisu izumrli ljudi koji se sjećaju kako je to kada mrak pada sa zalaskom sunca i pamte miris drva što sagorjeva u peći.

04

Sisačko-moslavačka županija prostor je koji djeluje na našu maštu; razigran, tajanstven, sadržajan, s najstarijim žutilom u fasadama kuća i zemljom pod kojom se još uvijek ljulja veliko Panonsko more. Dođeš li samo na tren u ovaj kraj vidjet ćeš svijet običan, ali dirljiv do ganuća.

Teško da u Europi postoji ljepši kraj za odmor od svega. Trag noge stari je običaj obilježavanja mjesta gdje je čovjek bio.

Događanja

Kalendar događanja podložan je promjenama. Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjenama termina, izvođača, programa, cijena ili za slučaj otkazivanja događanja

Jedno je od najočuvanijih prirodnih poplavnih područja u Europi te je zahvaljujući periodičkom poplavljivanju jedinstvena riznica biološke i krajobrazne raznolikosti ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj Europi. Osim bogatstva biljnog i životinjskog svijeta Lonjsko polje je i najveće mrijestilište riječne ribe u cijelom dunavskom slijevu.

Poželite li vozeći bicikl upoznati njezine ljepote i znamenitosti, na raspolaganju vam je gotovo 1100 kilometara biciklističkih staza. Okrećući pedale možete uživajući upoznati sve kutke županije od Moslavine, Posavine, Pounja, Slavonije, Pokuplja, Turopolja, Banovine i Korduna.

Sisačko – moslavačka županija nudi vam svoje prelijepe planinarske staze na Hrastovačkoj, Petrovoj i Moslavačkoj gori u kojima možete uživati čak i ako niste u nekoj osobitoj kondiciji. Istina, nećemo osvajati visoke vrhove, ali ćemo uživati u šumi, pogledu, šetnji i druženju. Ako ste početnik u planinarenju, planinarske staze na Hrastovačkoj, Petrovoj i Moslavačkoj gori kao stvorene su za vas.

Parkovi prožimaju urbanističku, povijesnu i balneološku bit Topuskog baš kao što to čine termalna voda i peloid koji su označili samo mjesto, ali i Lječilište u svim njegovim dimenzijama. Područje Topuskog su prije više od 3000 godina naselili drevni Iliri i u njemu otkrili neprocjenjive prirodne izvore termalne vode.

Naše brošure

Turističke osobitosti Sisačko-moslavačke županije nude vam opuštanje u netaknutoj prirodi, vraćanje vremena u neke viteške dane, opuštanje u ljekovitim vodama, uživanje u domaćim jelima i dobroj moslavačkoj kapljici

Home - Visit Sisak-moslavina (2024)
Top Articles
Visit Express Factory Store at Round Rock Premium | Round Rock, TX | Men's and Women's Clothing Store
Used Trucks for Sale Near Me in Denver, CO - Autotrader
Bubble Guppies Who's Gonna Play The Big Bad Wolf Dailymotion
Www.1Tamilmv.cafe
Overton Funeral Home Waterloo Iowa
Skamania Lodge Groupon
Nyu Paralegal Program
Mcfarland Usa 123Movies
Ingles Weekly Ad Lilburn Ga
Practical Magic 123Movies
When is streaming illegal? What you need to know about pirated content
Comcast Xfinity Outage in Kipton, Ohio
Call of Duty: NEXT Event Intel, How to Watch, and Tune In Rewards
Lichtsignale | Spur H0 | Sortiment | Viessmann Modelltechnik GmbH
Fcs Teamehub
[2024] How to watch Sound of Freedom on Hulu
Our Facility
How Many Cc's Is A 96 Cubic Inch Engine
Assets | HIVO Support
Viprow Golf
Finger Lakes Ny Craigslist
Truck Trader Pennsylvania
Der Megatrend Urbanisierung
O'Reilly Auto Parts - Mathis, TX - Nextdoor
Food Universe Near Me Circular
Ford F-350 Models Trim Levels and Packages
Brbl Barber Shop
Colonial Executive Park - CRE Consultants
What Is a Yurt Tent?
Truvy Back Office Login
Bolly2Tolly Maari 2
Schooology Fcps
Insidious 5 Showtimes Near Cinemark Southland Center And Xd
Cars And Trucks Facebook
Mississippi State baseball vs Virginia score, highlights: Bulldogs crumble in the ninth, season ends in NCAA regional
Santa Cruz California Craigslist
Bismarck Mandan Mugshots
About :: Town Of Saugerties
Top 25 E-Commerce Companies Using FedEx
Electric Toothbrush Feature Crossword
Tunica Inmate Roster Release
Eat Like A King Who's On A Budget Copypasta
Dancing Bear - House Party! ID ? Brunette in hardcore action
Rovert Wrestling
Google Flights Missoula
Is TinyZone TV Safe?
Wera13X
Diccionario De Los Sueños Misabueso
Otter Bustr
Glowforge Forum
Worlds Hardest Game Tyrone
7 National Titles Forum
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 6127

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.