Home - Visit Sisak-moslavina (2024)

Previous slide

Next slide

Smireni prostor Sisačko-moslavače županije u kojem je lako trajati podsjeća na rasuti vitraj iz kojeg izbija tajanstveni sjaj u kojem je pohranjena povijest generacija.

Novi promotivni film TZ Sisačko moslavačke županije

01

Turističke osobitosti Sisačko-moslavačke županije nude vam opuštanje u netaknutoj prirodi, vraćanje vremena u neke viteške dane, opuštanje u ljekovitim vodama, uživanje u domaćim jelima i dobroj moslavačkoj kapljici.

Dolaskom u Sisačko-moslavačku županiju dotičete Moslavinu, Posavinu, Pounje, Slavoniju, Pokuplje, Turopolje, Banovinu i Kordun.

02

Turističke osobitosti Sisačko-moslavačke županije koja je vodeća u Hrvatskoj po broju zaštićenih područja i prva po proizvodnji obnovljivih izvora energije su: Park prirode Lonjsko polje, milenijska povijest Siska, termalno lječilište Topusko, povijesna baština Vojne krajine i turskih ratova, osebujno svjetski vrijedno drveno graditeljstvo; sakralna arhitektura; bogata lovna i ribolovna područja; vrhunska gastronomska i vinska ponuda…

03

Staze kojima su donedavno prolazile samo divlje životinje i ratnici danas pohode sve brojniji turisti. Proslavljeni lik skitnice s pinklecom, onog što odlazi zato jer mora, i onog što dolazi istraživati ovdašnje zakutke, slikovitosti i tišine, danas je oboružan fotoaparatima, kamerama, vodičima, internet tehnologijom… ali jednako zatečen i udivljen pred nepoznatim krajem. Sisačko-moslavačka županija čaroban je kraj već po tome što još nisu izumrli ljudi koji se sjećaju kako je to kada mrak pada sa zalaskom sunca i pamte miris drva što sagorjeva u peći.

04

Sisačko-moslavačka županija prostor je koji djeluje na našu maštu; razigran, tajanstven, sadržajan, s najstarijim žutilom u fasadama kuća i zemljom pod kojom se još uvijek ljulja veliko Panonsko more. Dođeš li samo na tren u ovaj kraj vidjet ćeš svijet običan, ali dirljiv do ganuća.

Teško da u Europi postoji ljepši kraj za odmor od svega. Trag noge stari je običaj obilježavanja mjesta gdje je čovjek bio.

Događanja

Kalendar događanja podložan je promjenama. Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjenama termina, izvođača, programa, cijena ili za slučaj otkazivanja događanja

Jedno je od najočuvanijih prirodnih poplavnih područja u Europi te je zahvaljujući periodičkom poplavljivanju jedinstvena riznica biološke i krajobrazne raznolikosti ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj Europi. Osim bogatstva biljnog i životinjskog svijeta Lonjsko polje je i najveće mrijestilište riječne ribe u cijelom dunavskom slijevu.

Poželite li vozeći bicikl upoznati njezine ljepote i znamenitosti, na raspolaganju vam je gotovo 1100 kilometara biciklističkih staza. Okrećući pedale možete uživajući upoznati sve kutke županije od Moslavine, Posavine, Pounja, Slavonije, Pokuplja, Turopolja, Banovine i Korduna.

Sisačko – moslavačka županija nudi vam svoje prelijepe planinarske staze na Hrastovačkoj, Petrovoj i Moslavačkoj gori u kojima možete uživati čak i ako niste u nekoj osobitoj kondiciji. Istina, nećemo osvajati visoke vrhove, ali ćemo uživati u šumi, pogledu, šetnji i druženju. Ako ste početnik u planinarenju, planinarske staze na Hrastovačkoj, Petrovoj i Moslavačkoj gori kao stvorene su za vas.

Parkovi prožimaju urbanističku, povijesnu i balneološku bit Topuskog baš kao što to čine termalna voda i peloid koji su označili samo mjesto, ali i Lječilište u svim njegovim dimenzijama. Područje Topuskog su prije više od 3000 godina naselili drevni Iliri i u njemu otkrili neprocjenjive prirodne izvore termalne vode.

Naše brošure

Turističke osobitosti Sisačko-moslavačke županije nude vam opuštanje u netaknutoj prirodi, vraćanje vremena u neke viteške dane, opuštanje u ljekovitim vodama, uživanje u domaćim jelima i dobroj moslavačkoj kapljici

Home - Visit Sisak-moslavina (2024)
Top Articles
NJDEP| Contaminated Site Remediation & Redevelopment Program | Support Division
NJDEP| Division of Science and Research | Home
Busted Newspaper Zapata Tx
123 Movies Black Adam
Collision Masters Fairbanks
Aces Fmc Charting
Legacy First National Bank
Planets Visible Tonight Virginia
Inevitable Claymore Wow
Nj State Police Private Detective Unit
Ups Access Point Lockers
Wausau Obits Legacy
Craigslist Sparta Nj
Sizewise Stat Login
Samantha Aufderheide
Tu Pulga Online Utah
Theater X Orange Heights Florida
Shreveport City Warrants Lookup
Knock At The Cabin Showtimes Near Alamo Drafthouse Raleigh
How Long After Dayquil Can I Take Benadryl
Certain Red Dye Nyt Crossword
Anotherdeadfairy
Albert Einstein Sdn 2023
Soul Eater Resonance Wavelength Tier List
1979 Ford F350 For Sale Craigslist
Divide Fusion Stretch Hoodie Daunenjacke für Herren | oliv
Select The Best Reagents For The Reaction Below.
Current Students - Pace University Online
How To Improve Your Pilates C-Curve
The Monitor Recent Obituaries: All Of The Monitor's Recent Obituaries
Eero Optimize For Conferencing And Gaming
Fandango Pocatello
Teenage Jobs Hiring Immediately
Flashscore.com Live Football Scores Livescore
Laurin Funeral Home | Buried In Work
Tds Wifi Outage
Srg Senior Living Yardi Elearning Login
Elgin Il Building Department
Enjoy4Fun Uno
Latest Nigerian Music (Next 2020)
Weather Underground Cedar Rapids
Clausen's Car Wash
814-747-6702
Rs3 Nature Spirit Quick Guide
Unlock The Secrets Of "Skip The Game" Greensboro North Carolina
Fatal Accident In Nashville Tn Today
Lesson 5 Homework 4.5 Answer Key
Turok: Dinosaur Hunter
De boeken van Val McDermid op volgorde
25100 N 104Th Way
Brutus Bites Back Answer Key
North Park Produce Poway Weekly Ad
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 6125

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.